[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/hitna-srbija-covid.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/100x73\/hitna-srbija-covid.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/07\/hitna-srbija-covid.jpg","size":"146.03","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Srbiji od danas cijepljenje i bez prijave, dosad cijepljeno 39.000 stranaca

U Srbiji od danas počinje novi vid cijepljenja građana, a pored prijavljivanja putem portala eUprave i kontakt-centra, sve lokalne samouprave organiziraju i slobodne punktove gdje građani mogu doći bez prijave, rekao je direktor Vladine Kancelarije za eUpravu Srbije Mihailo Jovanović.

On je gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao kako će cijepljenje na punktovima bez prijavljivanja ovisiti od lokalnih samouprava koje je pozvao da obavijeste građane na koji način će se to provoditi.

Dodao je kako će ti punktovi biti uglavnom pri domovima zdravlja, ali i da će biti mnogo mobilnih ekipa.

- Sada ubacujemo u petu brzinu i imamo ambiciju da do kraja mjeseca izvršimo još 500.000 cijepljenja - naveo je Jovanović.

Govoreći o cijepljenju stranaca u Srbiji, Jovanović je rekao da je dosad cijepljeno njih 39.000.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!