[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/beograd-8.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/100x73\/beograd-8.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/09\/beograd-8.jpg","size":"179.29","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Srbiji nove mjere - otvaraju se tržni centri, a učenici se vraćaju u škole

Krizni stožer Srbije donio je u petak odluku o otvaranju tržnih centara koji će početi s radom od ponedjeljaka.

Tržni centri će raditi od ponedeljka do 22 sata, ukoliko ne bude povećanja broja zaraženih koronavirusom, rečeno je za Nova.rs.

Druga važna odluka odnosi se na povratak učenika u školske klupe, no ona će također biti uslovljena epidemiološkom situacijom.

 Kako se navodi u obrazloženju, škole će najvjerovatnije početi s radom od 19. travnja.

Sve ove odluke uslovljene su budućom epidemiološkom situacijom, odnosno bit će provedene ukoliko broj zaraženih ne bude rastao.

Na današnjoj sjednici razgovarano je o otvaranju i unutrašnjih dijelova ugostiteljskih objekata. Prema planu, oni bi također trebali biti otvoreni 19. travnja,  ali će se o toj odluci tek raspravljati.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!