[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/covid-19-vakcine.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/100x73\/covid-19-vakcine.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/06\/covid-19-vakcine.jpg","size":"44.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Srbiji nema preminulih koji su primili obje doze cjepiva

U Srbiji je do sada zabilježeno 736 neželjenih reakcija na sva cjepiva protiv koronaviorusa od čega samo pet težih, izjavio je u utorak Pavle Zelić iz Agencije za lijekove i medicinska sredstva Srbije.

Cjepivo je efikasno, sigurno i možemo vidjeti izlaz, rekao je Zelić za RTS i istaknuo kako među preminulima nema onih koji su dva puta cijepljeni.

"Studije iz SAD, Izraela, Ujedinjenog Kraljevstva to pokazuju, pokazat će se i kod nas da cjepiva djeluju i daju efekt i ovo će se završiti u jednom trenutku. U Americi su rekli za 4. srpnja, ja bih rekao možda za (...) Vidovdan, 28. lipnja da možemo naći neki konačan izlaz iz ove epidemije", dodao je Zelić.

Kada je riječ o neželjenim reakcijama na cjepivo, Zelić je naveo da je do ponedeljka u podne zabilježeno ukupno 736 neželjenih reakcija na sva cjepiva, najviše na "Sinofarm" - 263.

"To sve provjeravamo. Kada gledamo u odnosu na ukupan broj cijepljenih, to je zanemarivo", naglasio je Zelić.

On je naveo da je bilo ukupno pet težih reakcija, ali da nijedna nije zahtijevala dužu hospitalizaciju, prenio je Tanjug.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!