[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/13\/titov-most.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/13\/100x73\/titov-most.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/13\/titov-most.jpg","size":"120.01","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

U pucnjavi u Mostaru ranjena jedna osoba

Jedna osoba ranjena je u pucnjavi koja se sinoć dogodila na Musali u Mostaru.

- Policijskoj stanici Mostar Centar sinoć u 22.25 sati prijavljeno je da je došlo do uporabe vatrenog oružja na Titovom mostu u Mostaru, gdje su nepoznati počinitelj iz vozila Golf 5, u pokretu, pucali na osobu inicijala Đ. D. iz Mostara - kazao je Feni glasnogovornik MUP-a HNŽ-a Ljudevit Marić.

Đ. D. je zadobio prostrijelnu ranu lijeve potkoljenice, hospitaliziran je u KB "Dr. Safet Mujić" i nije životno ugrožen.

Uskoro nakon pucnjave policija je iz PVP Mostar dobila informaciju da na Brkanovom brdu iznad Mostara gori automobil za koji je kasnije utvrđeno da se radi o Golfu korištenom u napadu na Đ. D.

Golf je ranije ukraden u Hadžićima.

O događaju se provodi kriminalistička istraga, upoznato je nadležno tužiteljstvo, a za počiniteljima se traga, dodao je Marić.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!