[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/michel-platini-in-moscow-2.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/100x73\/michel-platini-in-moscow-2.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/06\/18\/michel-platini-in-moscow-2.jpg","size":"325.04","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

U Parizu uhapšen Michel Platini

Bivši predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini uhapšen je jutros u Parizu zbog sumnje da je učestvovao u nezakonitom dodjeljivanju domaćinstva svjetskog prvenstva 2022. godine Kataru.

Britanski The Guardian ističe da je Katar dobio domaćinstvo SP-a 2010. godine, kada su i počele glasine o nezakonitom izboru domaćina, a legenda francuskog nogometa odvedena je u pritvor u Nanterresu, predgrađu Pariza. 

Platini je 2014. godine priznao da se tajno sastajao s Katarcem Mohamedom bin Hammamom, nekadašnjim potpredsjednikom FIFA-e i predsjednikom Azijske nogometne federacije.

Pod istragom francuske policije nalazi se i Claude Gueant - generalni sekretar bivšeg francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, koji je osumnjičen, ali trenutno je još uvijek na slobodi. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!