[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/fuppol.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/100x73\/fuppol.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/07\/09\/fuppol.jpg","size":"70.95","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

U nastavku akcije 'Lipa' uhapšena još jedna osoba

Policijski službenici Federalne uprave policije (FUP) u srijedu su, u nastavku realizacije operativno taktičke akcije kodnog naziva „Lipa“ pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsila još jednu osobu iz Sarajeva inicijala S.S. (1991.) koje se sumnjiči za izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“.

U sklopu navedenih aktivnosti, a na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršen je pretres stambenog prostora koje koristi osumnjičeni na području općine Stari Grad Sarajevo, kojom prilikom su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Osumnjičeni je kriminalistički obrađen u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će protiv istog biti podnesen Izvještaj o  izvršenom krivičnom djelu, saopćeno je iz FUP-a. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!