[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/28\/texas-in-united-statessvg.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/28\/100x73\/texas-in-united-statessvg.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/28\/texas-in-united-statessvg.png","size":"684.47","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

U napadu na univerzitetu u Texasu ubijene najmanje dvije a ranjeno 20 osoba

Na univerzitetu u saveznoj američkoj državi Texas izveden je oružani napad, javljaju lokalni mediji. List Dallas Morning News javio je kako je u napadu izvedenom na ceremoniji dodjele diploma na Univerzitetu Texas A&M u Greenvilleu bilo poginulih i ranjenih.

Lokalni zvaničnici još uvijek nisu potvrdili informacije, ali na pojedinim profilima na društvenim mrežama objavljeni su snimci o ranjenima, prenosi Anadolija.

Reporter lokalne televizije WFAA-TV Jason Whitely na Twitteru je napisao kako su u napadu izvedenom u kampusu univerziteta poginule najmanje dvije osobe.


Lokalni mediji procjenjuju da je povrijeđeno dvadesetak osoba.

Whitely je saopćio kako se pretpostavlja da je u napadu korišteno automatsko oružje i da još uvijek nije poznat motiv napada. Na mjesto događaja upućene su ekipe hitne pomoći.

Još uvijek nije poznat identitet napadača, kao ni to da li je uhvaćen, prenosi Al Jazeera.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!