[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/22\/l-163514ca65a35ac34f6b01ca874c2479.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/22\/100x73\/l-163514ca65a35ac34f6b01ca874c2479.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/11\/22\/l-163514ca65a35ac34f6b01ca874c2479.jpg","size":"108.25","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

U mostarskom 'Pavarottiju' počeo prvi Jazz Master Camp

Radionicom etno jazza i world musica u utorak je u Mostaru počeo prvi Jazz Master Camp, a održava se u Muzičkom centru "Pavarotti".

- Jazz Master Camp je samo jedan u nizu događaja koji organiziramo u sklopu Mix Art festivala, posvećenog obilježavanju 25. godišnjice Muzičkog centra „Pavarotti“. Prvi Jazz Master Camp je logična posljedica onoga što se događalo prošlih godina ovdje organiziranjem jazz radionica. Čitavo vrijeme smo imali u podsvijesti ovaj kamp i zahvaljujući sponzorima smo to ove godine i uspjeli, a nadamo se da ćemo u budućnosti uspjeti organizirati i jazz festival – rekao je PR Muzičkog centra „Pavarotti“ Elvedin Nezirović.

Ovogodišnji kamp okuplja oko dvadesetak polaznika kojima će biti predstavljen jazz, ali i različiti instrumenti iz drugih dijelova svijeta.

Prvu radionicu vodit će iskusni i provjereni jazz glazbenici Atilla Aksoj i Zoran Majstorović.

- Zoran Majstorović i ja radimo radionicu svjetskih instrumenata, ovdje su instrumenti iz Afrike, naših zemalja, posebni instrumenti koje ćemo pokušati predstaviti i predočiti kakva se glazba s tim instrumentima može uraditi i kakvu ulogu ti instrumenti imaju u glazbi – rekao je Aksoj, dodavši kako će njih dvojica prenijeti duh instrumenata na polaznike kampa.

Aksoj kaže kako se nada da će ova događaj pobuditi zanimanje za jazz kod mladih.

- Jazz je malo zastupljen danas kod mladih, a najviše je bio popularan 70-ih i 80-ih godina. Mladi ljudi non-stop otkrivaju novu glazbu i nadamo se da ćemo im na ovaj način otvoriti vrata u jazz svijet – dodao je.

Zoran Majstorović stigao je u Mostar iz Rijeka, a sa sobom je donio neke zaista rijetke instrumente.

- Drago mi je što sam pozvan sudjelovati na ovom jazz kampu. Ja i Atilla sviramo dosta instrumenata i shvatili smo da bi zajedno moglo držati radionicu. Pokušat ću predstaviti sve instrumente koje sam donio. Znam kako instrument zvuči u kulturi iz koje dolazi, ali ja ih sviram na malo drukčiji način. Pokušat ću to spojiti u izričaj koji gradim dugo vremena, a to je spoj improvizirane glazbe i tradicionalnih instrumenata iz raznih dijelova svijeta spojenih u jedan zajednički zvuk – zaključio je Majstorović.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!