[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/svjetski-dan-mentalnog-zdravlja-2018.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/100x73\/svjetski-dan-mentalnog-zdravlja-2018.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/svjetski-dan-mentalnog-zdravlja-2018.jpg","size":"560.77","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

U Historijskom muzeju BiH izložba o mentalnom zdravlju 'Čovjek je čovjek'

Fotodokumentarna izložba o mentalnom zdravlju pod nazivom „Čovjek je čovjek“ autora Armina Smailovića bit će postavljena od 20. do 24. novembra u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Izložba prikazuje isječke iz života ljudi s mentalnim poremećajima i šalje poruku da je oporavak moguć ako postoji adekvatna podrška. Izložba je dio kampanje koja u fokus stavlja značaj mentalnog zdravlja i činjenicu da su osobe koje imaju iskustvo mentalnih poremećaja naši susjedi, kolege, saradnici i prijatelji.

Posjetitelji izložbe će, 21. novembra, imati priliku da razgovaraju s osobama čiji su isječci iz života predstavljeni na 74 izložene fotografije i čuju njihove životne priče, najavljeno je iz Asocijacije XY.

Nakon postavke u Historijskom muzeju BiH, izložba će biti dostupna za javnost na online platformama Asocijacije XY, kao dio kampanje usmjerene za smanjenje diskriminacije prema osobama s mentalnim poteškoćama i njihovim porodicama u BiH.

Izložba je organizovana u okviru Projekta mentalnog zdravlja u BiH, a pokrovitelj je Ambasada Švicarske u BiH.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!