[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/zoran-milanovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/100x73\/zoran-milanovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/06\/14\/zoran-milanovic.jpg","size":"60.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Regija

U deklaraciji NATO-a spominje se Daytonski sporazum - Večernji list

Summit šefova država ili vlada 30 zemalja saveznica NATO-a završava danas poslijepodne, a kako piše hrvatski Večernji list Nacrt NATO-ovog dokumenta, zvanog 'communique' spominje BiH u jednom dijelu u kojem se izrijekom spominje Daytonski sporazum. Spominje se i izborna reforma u BiH, kao nužnost koju treba dogovoriti i provesti, no konstitutivni narodi se izrijekom ne spominju.

List navodi kako je izjava Zorana Milanovića da Hrvatska neće podržati završnu deklaraciju današnjeg NATO-summita u Bruxellesu ako se ne promijeni formulacija koja govori o Bosni i Hercegovini, tj. ako se ne spomene Daytonski sporazum i reforma izbornog zakonodavstva, urodila plodom te kako ekskluzivno doznaje 'Večernjak' u Bruxellesu, kompromis je pronađen jučer poslijepodne, nakon čega je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg nazvao Milanovića. 

Kompromis je, prema onome što su doznali takav da se izrijekom spominje Daytonski sporazum. Spominje se i izborna reforma u BiH, kao nužnost koju treba dogovoriti i provesti.

Ranije je bila formulacija o dobrobiti građana, Hrvatska je tražila da se na tom mjestu spominje dobrobit konstitutivnih naroda i građana, a na kraju se ne spominju ni građani ni konstitutivni narodi, navodi 'Večernjak'.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!