[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/podgorica-3.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/100x73\/podgorica-3.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/01\/20\/podgorica-3.jpg","size":"108.30","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

U Crnoj Gori održan prosvjed protiv formiranja manjinske vlade

Ispred zgrade crnogorske Vlade u srijedu navečer održan je mirni prosvjed nekoliko stotina građana koji se protive inicijativi o formiranju manjinske vlade.

Sudionici prosvjeda su se nakon toga preselili ispred Skupštine Crne Gore, gdje je promet bio blokiran.

Organizator skupa nije poznat, a među građanima su bili prisutni zastupnici Demokrata i Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore, koji su poručili da se prekraja izborna volja građana, prenosi Tanjug.

Građani su se nakon 40-tak minuta razišli, a među njima bili su prisutni zastupnici Demokrata Momo Koprivica i Vladimir Martinović, Ujedinjene CG Vladimir Dobričanin i zastupnik Prave CG Marko Milačić.

Koprivica je kazao kako žele sačuvati izbornu većinu od 30. kolovoza, kada su građani jasno rekli da ne žele da se DPS pita, a, kako je istaknuo, manjinska vlada znači da se DPS pita.

"To znači da se ne mogu odluke donositi bez DPS-a. Kako netko misli provjeriti prljave poslove bivših funkcionera, ako DPS podržava tu vladu", kazao je Koprivica.

On je naglasio da su odavno najavljivali da se ovaj plan sprema, i pravovremeno upozorili građane na ovo.

Prosvjedu je nazočio i zastupnik Ujedinjenje Crne Gore Vladimir Dobričanin koji je naglasio da sada kada su počele promjene koje će donijeti boljitak građanima, počinje rušenje kompletnog sustava.

Nije bitno je li to Vlada, oni ruše ono što je narod izabrao 30. kolovoza, rekao je Dobričanin.

Građani su najavili novo okupljanje danas u isto vrijeme.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!