[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/dnevni-list-danas.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/100x73\/dnevni-list-danas.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/14\/dnevni-list-danas.jpg","size":"370.74","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

U Beogradu druženje povodom Međunarodnog dana tolerancije

Redakcija srbijanskog opozicionog dnevnog lista Danas najavila je da organizuje druženje povodom Međunarodnog dana tolerancije u petak, 15. Novembra.

 “Osim što ćete ovom prilikom moći da razmenite mišljenja među sobom, imaćete priiku da porazgovarate i sa urednicima i novinarima Danasa, među kojima su Dragoljub Draža Petrović, Snežana Čongradin, Aleksandar Milošević, Gordana Suša. Specijalna gošća biće i Bisera Veletanlić koja je podržala našu crowdfunding kampanju”, navode iz redakcije.

Ono što je posebno interesantno je da su pozvali sve koji namjeravaju prisustvovati da na okupljanje ponesu platične kese koje će odložiti u njihov posebni kontejner, a kao nagradu obećavaju biorazgradivi ceker sa citatima Ive Andrića i Nikole Tesle, koje su izradili u saradnji sa SBB fondacijom. Ekološku akciju "Budi Danas pametan" koja za cilj ima da podigne svijest građana o štetnosti plastičnih kesa po životnu sredinu pokrenuli su na Sajmu knjiga gdje je oko 2.500 ljudi zamenilo svoje kese cekerima. “Ostavili smo oko 500 cegera samo za ovu priliku i samo za vas članove Kluba čitalaca, a uz cegere vas čekaju i naši novi bedževi koje je ilustrovala mlada ilustratorka Jelena Jaćimović - Jachim992.exe”, navode organizatori.

Na kraju, navode da je najvrijedniji povod druženja pomoć kafiću Zvuci srca, koji je u vlasništvu humanitarne organizacije “Dečje srce”, a u koje rade osobe sa smetanjama u razvoju. Kafić je poseban i po tome što nema kasu i ne izdaje račune, već samo kasice u obliku srca, koje se nalaze na stolovima i u koje ostavljate donaciju, umjesto što ćete platiti piće.

“Pred kraj okupljanja čitav događaj ulepšaće i mini koncert pop rok benda istoimenog benda "Zvuci srca", gde će članovi humanitarne organizacije Dečije srce pokazati i svoje druge talente”, kažu iz redakcije  dnevnog lista Danas.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!