[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/16\/lisice.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/16\/100x73\/lisice.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/05\/16\/lisice.jpg","size":"391.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Hronika / Bosna i Hercegovina

U Banjoj Luci uhapšeno sedam osoba, oduzeta droga, oružje i novac

Sedam osoba uhapšeno je u akciji „Arsenal“ zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga.

Nezvanično, uhapšeni su Igor i Zvjezdan Arsenić, Zoran Čevriz, Miroslav Miletić, Zoran Tešanović, radnik Gradske uprave Banja Luka, Milan Milanović i Boran Pejaković.

U bjekstvu su Igor Zarić i Slobodan Stanković.

Akciju su izveli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno s policijskim službenicima Policijske uprave Banja Luka danas su na području Banje Luke.

U okviru višemjesečne akcije „Aresenal“ zaplijenjena je određena količina različitih vrsta opojne droge i to: kokaina, spida, marihuane, heroina, te hemijske supstance za miješanje opojnih droga. Takođe, u akciji su oduzete i određene količine vatrenog oružja i municije, kao i veća količina gotovog novca, saopćeno je iz MUPRS-a.

U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim, nakon čega će biti predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Podijelite ovaj članak!