Odmrznuti lisnato tijesto. Hljeb omekšati vrelom vodom. Očistiti crni luk, oprati ga i sitno isjeći. Papriku oprati, očistiti i sitno isjeckati. Salamu očistiti i sitno isjeći. Gljive oprati, očistiti i isjeći na tanje režnjeve.
Zagrijati ulje i na njemu propržiti luk tako da postane staklast. Dodati isjeckane paprike, salamu i gljive, pa sve dinstati na luku dok tečnost ne ispari. Cijelu smjesu začiniti solju, mljevenim biberom i origanom. Ostaviti da se ohladi.
Izmrviti hljeb, pa ga sjediniti sa mljevenim mesom, jajima i povrćem. Rernu zagrijati na 200 stepeni. Podmazati pleh prečnika 26 cm. Polovinu ploča lisnatog tijesta složiti jednu preko druge, a krajeve koji vire urolati ka unutra. Tijesto uz ivicu pleha malo podići.
Masu sa mljevenim mesom rasporediti po tijestu. Preostalu površinu lisnatog tijesta staviti jednu preko druge i urolati tako da bude malo veća od pleha, pa prekriti mljeveno meso. U sredini napraviti rupu i tijesto preliti umućenim žumancetom. Tortu peći oko 50 minuta. Prije služenja ukrasiti biljnim začinima.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.