[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/turkovic-al-thani.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/100x73\/turkovic-al-thani.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/10\/19\/turkovic-al-thani.jpg","size":"90.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Turković razgovarala s ministrom vanjskih poslova Držve Katar

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković jučer je u Dohi razgovarala s zamjenikom premijera i ministrom vanjskih poslova Države Katar Sheikh Mohammedom bin Abdulrahmanom Al-Thanijem.

Tokom radne posjete, Turković je s Al-Thanijem razgovarala o bilateralnim odnosima dvije prijateljske države, te o pitanjima koja su od zajedničkog interesa Bosne i Hercegovine i Katara i učvršćivanju odnosa između dvije zemlje.

Na sastanku je razgovarano i o globalnoj pandemiji Covid-19, a ministrica Turković je kolegu informisala o trenutnoj situaciji u BiH, te o posljedicama koje je pandemija ostavila u oblasti ekonomije u BiH.

Ministrica Turković je pozvala ministra Al-Thanija da posjeti Bosnu i Hercegovinu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP BiH. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!