[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/l-2d4eac4e0482c3a45ef409459b8b796b.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/100x73\/l-2d4eac4e0482c3a45ef409459b8b796b.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/l-2d4eac4e0482c3a45ef409459b8b796b.jpg","size":"139.97","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Turistička zajednica KS strateški partner 'Sarajevo Unlimited' foruma

Turistička zajednica Kantona Sarajevo strateški je partner sedmog Foruma inovacija, tehnologije i poduzetništva „Sarajevo Unlimited“ koji se ove godine održava pod temom "Smart-up developments“.

Ovaj poslovni događaj od regionalnog značaja na jednom mjestu okuplja institucije, kompanije i mlade poduzetnike koji su prepoznali inovacije i digitalne tehnologije kao najznačajnije faktore u održivoj konkurentnosti u poslovanju, turizmu i privredi.

- Panel diskusije 'Iturizam' i 'Digitalizacija društva: tehnološke prekretnice' bile su prilika da prezentiramo primjene digitalizacije i inovativnih pristupa u razvoju turizma, kreiranju turističke ponude i pozicioniranju Sarajeva kao atraktivnog i modernog turističkog odredišta - saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Predsjednik Turističke zajednice KS Kenan Magoda je kazao da je digitalizacija turističke ponude jedan od ciljeva na kojima aktivno rade, a posebno su ponosni na dva izdvojena projekta, Sarajevo City Card i prve pametne reciklomate u BiH.

Projekat Sarajevo City Card je u završnoj fazi i već narednog mjeseca turisti i svi posjetioci Sarajeva moći će kupiti jedinstvenu karticu koja će objediniti najposjećenije turističke atrakcije, muzeje, javni prevoz, žičaru i ostale usluge koje doprinose ugodnom boravku i nezaboravnom iskustvu u našem gradu.

- Centralizacijom turističke ponude, turistima nudimo digitalno iskustvo i uštede, a prateći potrošačke navike i analizirajući profile korisnika Sarajevo City Card, moći ćemo kvalitetnije targetirati ciljna tržišta i kreirati turističku ponudu u skladu sa zahtjevima i željama turista - navode iz Turističke zajednice KS.

Dodaju da su puštanjem u promet prvih pametnih reciklomata u BiH napravili iskorak u podizanju svijesti o važnosti ekologije, recikliranja i očuvanja životne sredine, ali i ponudili građanima Sarajeva i turistima mogućnost da ostvare pogodnosti poput besplatnog parkinga, besplatnih karata za javni prevoz, zabavno-rekreativnih sadržaja u Pionirskoj dolini ili humanitarnih donacija prema udruženju Pomozi.ba."

Forumu "Sarajevo Unlimited“ prethodio je pre-event koji je imao za cilj da na netipičan način predstavi glavne partnere i pozitivne priče kada je u pitanju podrška mladim, uspješnim ljudima.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!