[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/14\/turisticka-zajednica-ks.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/14\/100x73\/turisticka-zajednica-ks.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2018\/11\/14\/turisticka-zajednica-ks.jpg","size":"320.20","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Turistička zajednica KS raspisuje konkurs za sufinansiranje učenika i studenata

Predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Midhat Hubijar potpisao je odluku za raspisivanje Javnog poziva za sufinansiranje učenika i studenata u Kantonu Sarajevo, saopćeno je. 

Turistička zajednica Kantona Sarajevo sufinansirat će maturske, seminarske, diplomske i magistarske radove, doktorske disertacije, projekate, elaborate, analize i istraživanja iz oblasti turizma učenika srednjih škola i studenata s područja Kantona u školskoj 2018/19.godini, u ukupnom iznosu od 30.000 KM.

Svrha Javnog poziva je motiviranje mladih ljudi za obrazovanje u oblasti turizma, podsticanje kreativnosti i inicijative,  podizanje standarda obrazovanja i kvaliteta kadrova u turizmu te podizanje ukupnog kvaliteta turizma u Kantonu Sarajevo.

Pravo učešća na Javnom pozivu imaju učenici srednjih škola i redovni studenti svih ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama s područja Kantona Sarajevo. Prijaviti se mogu pojedinci i grupe.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!