Turistička zajednica Kantona Sarajevo učestuvje na sajmu gastronomije i turizma „Okusi Hercegovinu“ koji se 7. i 8. maja održava u Blagaju.
Sajam je prilika za razmjenu iskustava okupljanjih turstičkih djelatnika, te umrežavanja i jačanje sinergije.
Osim izlagačkog dijela, na sajmu je održana i panel diskusija na kojoj su prvog dana sajma učestovali predstavnici turističkih zajednica i djelatnika: Kenan Magoda, Ramiz Bašić, Refik Šećibović, Meliha Gekić Lerić, Senad Gosto i Ibro Isić.
Razmijenjena su mišljenja i iskustva o temama: marketing i prodaja u turizmu i gastronomiji, kreiranje destinacijskog marketinga i sinergija turističkih djelatinika, osposobljavanje i čuvanje turističkih radnika, kako kombinirati ponude koje sadrže turizam i gastronomiju, finansiranje projekata...
Prvog dana sajma, nakon panel diskusije, bio je upriličen muzički i zabavni program kulturno umjetničkih društava i pjevačkih skupina iz Hercegovine.
Drugog dana sajma na rasporedu je panel diskusija, zatim cooking show – autohtona hercegovačka jela, vinska radionica, kafa s okusom Hercegovine kao i nastup kulturno umjetničkih društvava.
Cilj sajma je promocija ljepote naše zemlje i gastronomske ponude, kao i kreiranje domaćinskog ambijenta koji će iz godine u godinu rasti i privlačiti posjetioce iz cijelog regiona, saopćeno je iz TZ KS.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.