[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/turisticka-zajednica-ks-sajam-list.jpeg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/100x73\/turisticka-zajednica-ks-sajam-list.jpeg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/17\/turisticka-zajednica-ks-sajam-list.jpeg","size":"98.34","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Turistička zajednica KS na 19.Međunarodnom sajmu turizma i ekologije “LIST” 2021

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentira turističku ponudu i potencijale Kantona Sarajevo na ovogodišnjem, 19. izdanju Međunarodnog sajma turizma i ekologije “LIST”, koji se održava od 16. do 18. septembra 2021. godine u Lukavcu.

Sajam je okupio oko 80 izlagača iz Bosne i Hercegovine i regije, a u Sportskoj dvorani Lukavac smješteno je oko 40 izložbenih štandova - saopćeno je iz Turističke zajednice KS.

Zajedničku promociju turizma na najvećem štandu sajmišta upriličile su Turističke zajednice Kantona Sarajevo, Tuzlanskog i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice KS Kenan Magoda  iskoristio je učešće na ovom sajmu za razgovore s članovima turističke privrede i  turističkih zajednica o načinima boljeg uvezivanja i zajedničkim djelovanjem u cilju jačanja turističkog sektora.

Sajam „LIST“, kojeg tradicionalno posjeti više hiljada posjetitelja,  prepoznatljiv je po brojnim edukativnim, kulturnim, sportskim i zabavnim sadržajima, a tokom tri dana, osim izložbenog dijela, predviđen je bogat program pratećih aktivnosti.

U sklopu ovogodišnjeg sajma održava se više podsajamskih manifestacija -  predavanja i seminari o temi ruralnog i seoskog turizma i HACCAP standardizacije, Festival hrane i pića „Bosanska sofra“, Sajamska biciklijada, Novinarska kotlićijada, Izbor za Miss BiH, potpisivanje protokola o saradnji turističkih zajednica, te brojne druge sajamske aktivnosti.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!