[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/13\/donald-trump-2021-aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/13\/100x73\/donald-trump-2021-aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/13\/donald-trump-2021-aa.jpg","size":"64.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Svijet

Trump: Biden, pazi koje su tvoje želje

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je kako ga ne zabrinjava 25. amandman, koji omogućava njegovu smjenu i o kojem se uveliko govori nakon prošlosedmičnih nereda u Kongresu Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

Tokom posjete saveznoj državi Teksas, Trump je posjetio zid koji je izgrađen na meksičkoj granici kako bi spriječio ulazak ilegalnih imigranata u zemlju.

Tokom obraćanja komentirao je i to što su sve društvene platforme blokirale njegove profile, a rekao je kako je "sloboda izražavanja napadnuta kao nikada prije."

Osvrnuvši se i na rasprave o 25. amandmanu, koji dopušta potpredsjedniku da smijeni predsjednika ako nije u stanju da obnaša dužnost, Trump je poručio:

"25. amandman za mene predstavlja nula rizika. Ali ova će se stavka vratiti negativno na Joea Bidena i Bidenovu administraciju. Biden, pazi koje su tvoje želje."

Ponovio je kako poziva na "umjerenost".

"Sada je vrijeme za oporavak naše zemlje. Sada je vrijeme za mir i spokoj", rekao je Trump.

Reagovao je i na upad u zgradu Kongresa.

"Prošle srijede, milioni građana vidjeli su upad u američki Kongres i lutanje njegovim hodnicima. Kao što sam uvijek govorio tokom svog mandata, mislim da bismo trebali poštivati ​​američku historiju i tradiciju. Razlog zašto smo danas ovdje jeste još jednom naglasiti da moramo štititi vladavinu zakona i podržavati naše sigurnosne snage u Americi", naveo je Trump, prenosi Anadolu Agency (AA).

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!