Kozaračka kvrguša je stari lokalni specijalitet nazvan po mjestu Kozarac kod Prijedora.
Potrebno:
300g glatkog brašna
200g oštrog brašna
2 jaja
750 g piletine
100 g margarina
2 dl slatkog vrhnja
so i vegeta
Priprema:
Pomiješa se glatko i oštro brašno, dodaju jaja, posoli se,povegeti i mlakom vodom umuti, a onda se smjesa stavi u dobro pomašćenu tepsiju, koja je prethodno dobro zagrijana u rerni . Zatim se po smjesi poslažu veći komadi posoljenog i povegetitog pilećeg mesa što se sve peče oko 30 minuta na 250 °C.
Kada je kvrguša pečena, zalije se slatkim vrhnjem i nareže tako da u svakoj porciji ima komad pilećeg mesa. Poslužuje se topla uz zelenu ili kiselu salatu.
Komentara: 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.