[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/rt.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/100x73\/rt.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/rt.jpg","size":"305.92","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tony Parker odgovorio na pitanje o mogućoj kupovini Spursa

Tony Parker na kraju prošle sezone okončao je fantastičnu košarkašku karijeru. Njegovi San Antonio Spursi, u kojima je proveo prvih 17 od ukupno 18 godina NBA karijere, prošli tjedan umirovili su njegov dres s brojem 9. Ali veza između 37-godišnjeg Francuza i teksaškoga kluba tu ne prestaje.

U igračkoj mirovini nije se udaljio od košarke. Vlasnik je ASVEL-a, francuskoga kluba koji igra debitantsku sezonu u Euroligi. Ali jednog bi dana Parker mogao postati i vlasnik Spursa. O tome je govorio u intervjuu za francusku verziju Yahoo Sportsa.

Novinar ga je pitao sanja li o tome da ASVEL postane NBA franšiza ako se liga globalizira.

"Moramo vidjeti kako će Euroliga evoluirati. Šefovi Eurolige će odlučiti. Ja želim što veće uspjehe, dakle osvojiti Euroligu s ASVEL-om", odgovorio je Parker. Zatim je stiglo pitanje o mogućem vlasništvu Spursa, o kojem je i ranije govorio.

"To je izazov. Clippersi su 2014. kupljeni za dvije milijarde dolara. Koliko je mene koštao ASVEL? Neću govoriti o tome", rekao je Parker. izvor(sk)

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!