[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/25\/sukobi-mostar.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/25\/100x73\/sukobi-mostar.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/04\/25\/sukobi-mostar.jpg","size":"61.87","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Tokom policijskog sata nezapamćeni neredi u Mostaru (VIDEO)

Tri osobe su uhapšene zbog učešća u neredima noćas na području Mostara, potvrđeno je u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

“Policija intenzivno radi na identifikaciji svih učesnika nereda koji su se događali na ulicama Mostara”, potvrđeno je u policiji, prenosi Srna.

Sukob na ulicama Mostara dogodio se tokom trajanja policijskog sata, a sukobile su se dvije veće grupe.

Prema video-zapisima objavljenim na društvenim mrežama, primijećena je upotreba eksplozivnih sredstava, a letjele su i boce, te kamenice. Tokom sukoba prouzrokovana je šteta na imovini stanovništva.

Nadležni za sada ne raspolažu informacijom o broju povrijeđenih, a svi detalji će biti poznati tokom dana nakon, kada inspektori završe istragu.

Portal “Hercegovina info” piše da se sukob dogodio u 23.30 časova kada je veća grupa mladića koja pripada navijačkoj grupi “Ultras” sa Nove gradske magistrale ušla u naselje Donja Mahala i napala manju grupu mladića koja je sjedila ispred tamošnje osnovne škole.

Također, incident je zabilježen i na Lučkom mostu, te duž ulice Stari pazar, javlja portal "Crna-hronika.info".

Portal prenosi da su učesnici incidenta bacali kamenje, boce, baklje, a začula se i pucnjava.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!