[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/tuzla-sjenjak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/100x73\/tuzla-sjenjak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/18\/tuzla-sjenjak.jpg","size":"556.93","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

TK - Za ekološke projekte izdvojeno 80 hiljada KM

Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona zaključilo je ugovore s udruženjima koja su aplicirala na objavljeni konkurs za dodjelu sredstava za projekte zaštite i unapređenja okoliša, saopćeno je.

Ministar Elvir Rožnjaković potpisao je ugovore s predstavnicima 21 udruženja među kojima su Udruženje građana "Eko-zeleni" Gradačac, Udruga mladih "Par Selo - Dubrave" Tuzla, Udruga mladih Drijenča, Šibošnica-Čelić, Raft-eko klub "Accent" Tuzla, Udruženje Odred izviđača "Plamen" Banovići, Udruženje "Libero" Donje Vukovije, Kalesija, Udruženje građana sportskih ribolovaca "Mrena" Živinice i Asocijacija MB Live iz Brijesnice Male.

U projekte će biti uloženo ukupno 80.000 KM obezbijeđenih iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada resornog ministarstva.  

Riječ je o projektima koji se odnose na zaštitu, očuvanje i poboljšanje kvaliteta zraka, tla i voda, saniranje deponija i smanjivanje nastajanja otpada, zbrinjavanje i obradu svih vrsta otpada, zaštitu i očuvanje biološke i pejzažne raznolikosti te uređenje zelenih javnih površina.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!