[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/14\/timus.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/14\/100x73\/timus.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/05\/14\/timus.jpg","size":"205.35","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Ljepota i zdravlje

Timus ili tačka sreće-magično 'dugme' na tijelu!

 Kod novorođenčeta i djece je dobro razvijen, dok poslije puberteta dolazi do njegove involucije i pretvaranja u masno tijelo.

Timus sadrži ključeve imunosti. To je žlijezda koja ima veoma bitnu ulogu u razvoju odbrambenih tjelašaca T limfocita i ukupne imunosti. To je ujedno i žlijezda koja prva počinje stariti.

Stručnjaci s područja biologije i imunobiologije trenutno razvijaju metode za, najblaže rečeno, oporavak funkcije prsne žlijezde uz pomoć matičnih stanica. Nakon uočavanja nedovoljne uspješnosti antibiotika i cjepiva kod imuniteta, trenutno znanost polaže ogromne nade u produžetak i kvalitetu života kojeg obećava uspješnost ovog istraživanja timusa!

Kako pronaći i aktivirati 'tačku sreće'?

Timus se naziva i   “tačkom sreće”. Ova žlijezda pomaže u neutraliziranju negativne energije, jačanju imunološkog sustava i cjelokupnog zdravlja.

Nalazi se na prednjem donjem dijelu vratu, neposredno iznad grudnog koša.

Blago lupkanje, dodirivanje i lagana masaža ove tačke su jako  učinkovite metode koje pomažu podizanju vaše energetske vibracije na veću razinu.

Ova žlijezda održava energiju našeg tijela. Zato, kada se u našem energetskom sistemu događa disbalans, baš ta žlijezda može pomoći. Ona je most između mozga i tijela. Za vrijeme stresa žlijezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.

Stimulirati prsnu žlijezdu (timus) možete i šakom (samo blago lupkati, ne udarati se jako u prsa). Možete je lupkati ili nježno dirati prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!