[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/aa.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/100x73\/aa.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/17\/aa.jpg","size":"83.62","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tim SAD bolji od Tima svijeta

To je duel rukija i sofmora, odnosno košarkaša koji igraju prvu i drugu sezonu u NBA ligi.

Za najkorisnijeg igrača proglašen je igrač Šarlota Majls Bridžs, koji je meč završio sa 20 poena i po pet skokova i asistencija i tri ukradene lopte za 20 minuta. U pobjedničkom timu još sedmorica igrača imala su dvocifren učinak – Erik Paskal je bio najefikasniji sa 23 poena, Kolin Sekston je dodao 21, Tre Jang 18, Kendrik Nan 16, a prvi pik sa prošlogodišnjeg drafta Zajon Vilijamson 14. 

U ekipi svijeta najbolji su bili Kanađani Er Džej Beret sa 27 i Brendon Klark sa 22 poena.

Slovenački reprezentativac Luka Dončić meč je završio sa 16 poena (6-11 iz igre, 4-9 za tri).Dončić je uspio da pogodi i trojku sa pola terena u posljednjoj sekundi prvog poluvremena.Drugog dana Ol star na programu su takmičenja u zakucavanju i brzom šutiranju trojki.

                                                                                                                                                                                                                              izvor: vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!