[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/14\/tetka-zilha.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/14\/100x73\/tetka-zilha.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/03\/14\/tetka-zilha.jpg","size":"255.06","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
POZITIVNA BIH / Pozitivna.bih

Tetki Zilhi u Turskoj dodijeljena nagrada za dobročinstvo

U Ankari je sinoć u organizaciji Turske Fondacije Diyanet održana 5. po redu dodjela Međunarodne nagrade za dobročinstvo, a među dobitnicima se našla i naša Zilha Šeta, poznatija kao Tetka Zilha, javlja Anadolu Agency (AA).

Organizatori su podsjetili da se Tetka Zilha brine o Narodnoj kuhinji u Sarajevu koja svaki dan podijeli obroke za mnoge građane kojima je potrebna pomoć.

Tetka Zilha se u kratkom obraćanju zahvalila za nagradu koju je dobila.

"Nagrada ovako velike i značajne institucije kakva je Turska Fondacija Diyanet najbolji je dokaz da je naš rad prepoznat. Misli dobro i dobro će ti se vratiti", kazala je tetka Zilha.

Osim Tetke Zilhe, nagrade za dobročinstvo je dobilo još šest osoba zbog pružanja pomoći drugim osobama i zbog humanitarnog rada.

Jedan od dobitnika nagrade je i bivši nogometaš Frederic Omar Kanoute iz Malija koji je osnovao Udruženje za pomoć napuštenoj djeci koja žive na ulicama njegove domovine.

Predsjednik Uprave za vjerske poslove Republike Turske Ali Erbas je u obraćanju prisutnima kazao da dobročinstvo može mijenjati svijet.

"Vjerujemo da će cijelo čovječanstvo imati miran i častan život kada svako od nas bude činio dobročinstvo", kazao je Erbas.

Naglasio je da ljudi, koji imaju osjećaj za odgovornost prema zajednici, čine dobročinstvo i pomažu drugima kojima je pomoć potrebna.

Svečanoj ceremoniji dodjele nagrada je prisustvovao i predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, brojne osobe iz političkog i javnog života Turske, brojni gosti iz drugih zemalja i druge zvanice.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!