[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/17\/800px-tesla-roadster-2020-prototype.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/17\/100x73\/800px-tesla-roadster-2020-prototype.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/03\/17\/800px-tesla-roadster-2020-prototype.jpg","size":"138.49","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Nauka i tehnologija

Teslina tvornica nastavlja s radom bez obzira na preporuke vlasti

Teslina tvornica električnih vozila u kalifornijskom gradu Fremontu nastavlja s radom prema uobičajenom planu, unatoč preporukama vladajućih o samoizolaciji šest okruga s tog područja zbog pokušaja zaustavljanja širenja koronavirusa.

Prema navodima lokalnih medija, okrug Alameda spornu Teslinu tvornicu koja zapošljava 10.000 radnika proglasio je 'esencijalnim poslovnim subjektom' zbog čega su je izuzeli iz odredbe o prestanku rada, pojasnio je glasnogovornik okruga.

Kako bi ublažio potencijalnu paniku i zabrinutost među radnicima, Elon Musk je jučer putem e-maila zaposlenicima poručio kako pogoni do daljnjeg ostaju otvoreni te da svatko od njih ukoliko se osjeća ugroženo slobodno može ostati kod kuće.

- Ako se osjećate nelagodno ili strahujete za vlastito zdravlje, slobodno ostanite kod kuće – poručio je Musk putem e-maila.

Musk je također putem poruke pokušao umanjiti prijetnju koju predstavlja epidemija koronavirusa, sugerirajući da stvaranje panike zapravo predstavlja veću opasnost od samog virusa.

- Moje iskreno mišljenje je da šteta prouzrokovana panikom daleko nadilazi onu koju radi sami virus. Osobno ću biti na radnom mjestu, ali to sam ja. Bilo bi mi draže da ostanete kod kuće, nego da radite u strahu za vlastito zdravlje -  zaključio je Musk.

Inače, zbog epidemije COVID-19 veliki broj automobilskih kompanija već je diljem Europe zatvorio svoje pogone. Među njima je i njemački Volkswagen, kao i Renault, Ferrari, Fiat Chrysler, PSA, dok je talijanski proizvođač guma Pirelli najavio da na nekoliko dana smanjuje proizvodnju.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!