[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/xhj.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/100x73\/xhj.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/09\/30\/xhj.jpg","size":"66.66","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Teške optužbe na račun prvog čovjeka Pari Sen Žermena

Francuski mediji navode da je vlasnik Pari Sen Žermena Naser Al Kelaifi optužen da je ucenjivao i zlostavljao jednog francusko-alžirskog biznismena.

"Liberasion", naime, piše da je biznismen Taeb B. imao kompromitujuće informacije o prvom čovjeku PSŽ-a, kao i da je zbog toga bio uhapšen sredinom januara 2020.

Kako "Liberasion" navodi, biznismen je uhapšen u blizini svoje kuće od strane agenata koji su se predstavili kao pripadnici snaga bezbjednosti Katara.

Taeb je navodno kod sebe imao dokumenta u kojima postoje kompromitujući detalji o Al Kelaifiju i sadržaj o koruptivnim radnjama prilikom kontroverznog dodjeljivanja domaćinstva Kataru za Mundijal 2022. godine.

Taeb je iz zatvora pušten 1. novembra 2020. godine, pošto je dokumenta ustupio katarskim vlastima, dodaje "Liberasion".

Al Kelaifi je vlasnik "BeIN" medijske kompanije, član je Izvršnog odbora Uefe, vlasnik Pari Sen Žermena i jedan od članova Organizacionog odbora Mundijala u Kataru. izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!