[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xv.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/100x73\/xv.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/05\/08\/xv.jpg","size":"78.85","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Terzić: Nadam se da ćemo pehar Lige šampiona vratiti u Dortmund

Treći put u istoriji Borusija Dortmund će igrati u finalu Lige šampiona - "milioneri" su sinoć savladali PSŽ u Parizu (1:0), potvrdili trijumf iz prvog meča (takođe 1:0) i nakon 2013. godine se plasirali u novo finale.

Dortmund je prije samo godinu na nevjerovatan način ostao bez titule u Bundesligi, kada je u posljednjem kolu do pehara došao Bajern, a sada je na korak od druge evropske titule u istoriji.

"Ekstremno sam ponosan, a ono od prošle sezone je samo razlog više da se tako osjećam. Vjerovali smo u to. Nadali smo se na kraju prošle sezone da ćemo doživjeti ovakve trenutke. Naši navijači su bili tu i večeras. Svi smo zajedno uspjeli. Ovo je čista radost i ponavljam ekstremni ponos" rekao je nakon meča trener Borusije Edin Terzić.

Prije Terzića, Borusiju su u finalu Lige šampiona vodili Otmar Hicfeld (1997) i Jirgen Klop (2013).

"Bilo je veoma emotivno poslije utakmice. Uspjeli smo da vratimo sve što su nam navijači donijeli. Još ništa nemamo u planu, ali noć će biti veoma kratka jer prolazimo kroz mnogo emocija. Svi se zabavljaju, malo mi nedostaje što nisam tamo jer sam na konferenciji za novinare, ali sam siguran da ćemo provesti sjajnu noć. Sada se nadamo da ćemo vratiti ovaj pehar u Dortmund".

Finale je prvog juna na "Vembliju".

"Da smo ovaj meč igrali još deset puta, ne bismo ga svih deset puta dobili, ali ova dva jesmo i zato smo u finalu. Ne mogu da kažem da je PSŽ igrao sa previše samopouzdanja, ali je uložio mnogo ofanzivne sile da bi nas stigao. Bilo je potrebno mnogo koncentracije i malo sreće da bismo bili ovdje. Skoro da je nadrealno, ali uspjeli smo. Zaslužili smo da dođemo do ovog finala. Uspjeli smo da pobijedimo tim takve snage, i to tako što smo to uradili u obje utakmice", zaključio je Terzić.

izvor;Vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!