[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/ja.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/100x73\/ja.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/14\/ja.jpg","size":"228.40","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Teniseri jedva dišu

Slovenačka teniserka Dalila Jakupovič predala je meč prvog kola kvalifikacija za Australijan Open, pošto zbog zagađenosti vazduha u Melburnu nije mogla normalno da diše

Jakupovič je dobila prvi set 6:4, a u drugom je bilo 6:5 za Fegel koja je bila i na servisu pre nego što je Slovenka odlučila da se povuče.

"Još na zagrijavanju sam osjetila bol u grudima. Tokom meča, poslije nekih 25 minuta igre, osetila sam kao da imam napad astme. Nisam mogla da dišem, nisam mogla da stojim. Ljuta sam i tužna. Inače nemam ovakvih problema, nikada nisam doživjela ništa slično", objasnila je Dalila. 

Ovaj slučaj pokrenio je lavinu kritika na račun organizatora, koji su odlučile da se kvalifikacije ipak igraju, uprkos zagađenosti vazduha.

Prethodno je objašnjeno da postoji plan za odigravanje turnira u svim uslovima. Organoizatori su naveli da postoje tri stadiona sa krovom i čak osam terena u dvoranama u Melburn Parku. To znači da bi u slučaju velike zagađenosti mečevi bili igrani u dvoranskim uslovima, uz sistem za prečišćavanje vazduha. 

Požari u Australiji tinjaju od septembra, a u njima je 28 osoba izgubilo život, a na hiljade ostalo bez domova. Uslovi su uticali na održavanje brojnih sportskih takmičenja, među kojima su utakmice u fudbalu, košarci, ragbiju i kriketu, a zbog lošeg kvaliteta vazduha postoji ozbiljna zabrinutost pred početak prvog Gren slema sezone naredne nedelje.

Australijan Open na programu je od 20. januara.Požari u Australiji tinjaju od septembra, a u njima je 28 osoba izgubilo život, a na hiljade ostalo bez dolova. Uslovi su uticali na održavanje brojnih sportskih takmičenja, među kojima su utakmice u fudbalu, košarci, ragbiju i kriketu, a zbog lošeg kvaliteta vazduha postoji ozbiljna zabrinutost pred početak prvog Gren slema sezone naredne nedelje. 

                                                                                                                                                                                                                     izvor; sport klub

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!