[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/zoran-tegeltija.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/100x73\/zoran-tegeltija.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/21\/zoran-tegeltija.jpg","size":"286.71","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Tegeltija: U prvoj sedmici decembra bit ću spreman da preuzmem Vijeće ministara

 Kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija najavio je danas da će biti spreman da se u prvoj sedmici decembra pojavi pred Parlamentom BiH, predstavni svoj program rada i očekuje da će biti potvrđen u Predstavnički dom. 


Podsjetio je da je utorak sjednica Komisije za pripremu izbora predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

- Pokušat ću da dam odgovore na sva pitanja - kazao je Tegeltija u prvom obraćanju novinarima, nakon što ga je Predsjedništvo BiH predložilo za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 


Resori koji pripadaju RS-u su, dodaje, poznati iz augusta te da već zna imena, ali do njegove verifikacije neće govoriti o pojedinačnim imenima. 


Tegeltija smatra da neće biti promjene u ranije utvrđenom rasporedu funkcija u Vijeću ministara BiH, koji su u augustu dogovorili lideri triju najjačih stranaka u BiH. 


U fokusu njegovog rada bit će, kaže, samo ekonomija, kako bi građani mogli da žive bolje. 


Najavo je da će Vijeće ministara BiH sarađivati s vladama entiteta.

- Samo zajedničkim aktivnostima može se osigurati napredak - dodao je on uvjeren da neće biti spoticanja po pitanjima koja se tiču ekonomije. 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!