[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/abrasevic-160221.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/100x73\/abrasevic-160221.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/16\/abrasevic-160221.jpg","size":"55.94","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Teatar Trijumf predstavlja post-apokaliptičnu dramu '100 do 12'

 Ansambl Teatra Trijumf, koji djeluje pri Omladinskom kulturnom centru (OKC) Abrašević, izvest će u srijedu, 17. veljače, u 20 sati, premijeru predstave "100 do 12", koja govori o post-apokaliptičnom svijetu bliže budućnosti.

- Zašto 100 do 12? Pa 100 predstavlja posljednjih 100 sekundi čovječanstva. Radi se o post-apokaliptičnom scenariju jedne vrlo intenzivne drame gdje imamo pet glumaca, odnosno pet aktera na sceni koju su na pozornici tijekom cijele predstave i svaki od njih predstavlja jednu bitnu funkciju društva tj. društva budućnosti - kazala je u izjavi za Fenu redateljica predstave Tajma Pala.

Po njezinim riječima, radi se o budućnosti ali ne o tako dalekoj budućnosti, odnosno o budućnosti koju je stvorila naša sadašnjost.

U predstavi igraju Haris Jašarević, Mevrisa Bobar, Luka Milićević, Dejan Marinović i Ena Soldin.

Jedan od osnivača Teatra Trijumf Ado Varupa kazao je kako je kazališna skupina nastala 2019. godine u suradnji s OKC-om Abrašević.

- To je novooformljena teatarska skupina koja se prvenstveno bavi izučavanjem teatarskog izraza, programske glazbe, te realizacijom kulturnih i umjetničkih događaja. U dosadašnjem radu uspješno smo pripremili i realizirali predstavu pod nazivom "Trijumf", prošle godine u ožujku. Imali smo nekoliko radionica glume i programske muzike, a cilj nam je i u budućnosti okupljati mlade ljude - istaknuo je Varupa.

Nakon premijerne izvedbe predstave "100 do 12" slijede reprize 19., 26. i 27. veljače te 5. i 6. ožujka u 20 sati, također u OKC-u "Abrašević".

 

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!