[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/02.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/100x73\/02.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/14\/02.jpg","size":"149.12","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Takmičenja u Tešnju, Srebrenici, Zavidovićima i Odžaku za nastavak najljepše sportske priče

03.jpg

Nakon održanih takmičenja u nekoliko gradova Zeničko-dobojskog kantona, došao je red i na održavanje takmičenja Plazma Sportskih igara mladih u Tešnju. Dječaci i djevojčice su se u ovom gradu takmičili u malom nogometu, košarci i rukometu. Predstavnici ovog grada na polufinalnim regionalnim takmičenjima bit će malonogometaši iz ekipe FK„Borac“, kao i košarkaši iz ekipe „Spartanci“, te košarkašice iz ekipe „Basket Junkies“. Kada je riječ o Podravka Cupu, rukometnom takmičenju za kategoriju 2006. godište i mlađi, prvo mjesto osvojile su djevojčice iz ekipe ŽRK„Bosna“.

04.jpg

Srebrenica je već sedam godina zaredom domaćin Igara, a dječaci i djevojčice su se imali priliku takmičiti u malom nogometu, košarci i odbojci. Osvajači Coca-Cola Cupa, takmičenja u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, su dječaci iz ekipe FK „Milići“, nakon što su u finalnoj utakmici savladali ekipu „Peckham 82“. Odbojkaško takmičenje za djevojčice osvojila je ekipa ŽOK „Bratunac“, a najviše neizvjesnosti bilo je košarkaškom takmičenju. Najbolje košarkašice na košarkaškom takmičenju u Srebrenici su djevojčice iz ekipe „Ljubovija 001“, a najbolji košarkaši su dječaci iz ekipe „Kenguri, koji su u savladali svoje vršnjake iz ekipe „Nismo mi“ iz Vlasenice.

„Nakon što smo prošle godine izgubili u finalu, ove godine smo mnogo sretni zbog osvajanja Kinder Joy of moving Cupa u našem gradu i prolasku u dalju fazu takmičenja“, kazao je kapiten ekipe FK „Kenguri“, Nemanja Bojić.

05.jpg

U Zavidovićima su takmičenja održana u malom nogometu i odbojci. Dok su dječaci u ovom gradu pokazali veće interesovanje za takmičenje u malom nogometu, djevojčice su se zabavile na odbojkaškom takmičenju. Ekipa „Osice“ iz Maglaja osvojila je prvo mjesto i očekuje je učešće na polufinalnom turniru za regiju Zeničko-dobojskog kantona.

„Sretne smo što smo kao gostujuća ekipa osvojile Plazma Cup i nadamo se da ćemo jednako uspješne i na polufinalnom turniru, kako bismo išle u Sarajevo“, izjavila je Amra Mustabašić, članica ekipe „Osice“.

Odžak je prvi put ove godine bio domaćin Igara, a takmičenja u ovom gradu su održana u malom nogometu. Najuspješnija ekipa na Coca-Cola Cupu, takmičenju u malom nogometu za 2005. godište i mlađe, bila je gostujuća ekipa NK „Tempo“ iz Gradačca, dok su u kategoriji 2009. godište i mlađi najbolji bili dječaci iz domaće ekipe FK „Jedinstvo“.

„Drago nam je što smo se imali priliku takmičiti na Poli Cupu u našem gradu i radujemo se nastavku takmičenja“, rekao je Ajdin Salkanović, predstavnik FK „Jedinstvo“.

U okviru BH Telecom SIM Turneje radosti, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, Igre i ove godine nastavljaju realizirati projekat „Fer igra za fer djetinjstvo“, s ciljem učenja o toleranciji, poštivanju različitosti i fair playu. Osim toga, kroz kampanju „Budi zakon, reci NE“, koju Igre implementiraju u saradnji sa Fondom za okoliš FBiH, djevojčice i dječaci imaju priliku učiti o važnosti očuvanja životne sredine.

Plazma Sportske igre mladih, uz prethodnu saglasnost nadležnih zdravstvenih institucija i poštivanje svih preporuka, nastavljaju svoje aktivnosti, a polako se bliži i održavanje polufinalnih turnira. Sve informacije o načinu provođenja ovogodišnjih aktivnosti zainteresirani mogu pronaći na www.igremladih.ba.

07.jpg

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!