[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/22\/xy.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/22\/100x73\/xy.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/09\/22\/xy.jpg","size":"92.09","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Tajson bi mogao da se bori i sa Fjurijem, Džošuom i Vajlderom

Majk Tajson trenira šest do osam sati dnevno i mogao bi da se bori i sa najboljim, a duplo mlađim šampionima.

Tako tvrdi njegov trener Rafael Kordeiro, koji u svijetu borilačkih vještina važi za jednog od najvećih autoriteta.

Tajson (54) se sprema za egzibicioni meč sa Rojom Džonsom juniorom, 28. novembra, ali njegove mogućnosti su mnogo veće.

"Mislim da Majk može mnogo, može da se bori i za poja. Zašto bi to bilo nemoguće. Gledam ga svaki dan, radim sa njim i vidim kakav je. Mislim da najbolje tek dolazi. Spreman je i snažan, njegova tehnika borbe je specifična. Mislim da bi mogao da se spremi za Fjurija, Džošuu ili Vajldera", kazao je Kordeiro. 

Tajson, najmlađi svjetski šampion u teškoj katregoriji, posljednju borbu imao je prije 15 godina, kada je izgubio od Kevina Mekbrajda.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!