[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/tajland-otvaranje-turizam-twitter-11.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/100x73\/tajland-otvaranje-turizam-twitter-11.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2022\/05\/20\/tajland-otvaranje-turizam-twitter-11.jpg","size":"135.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Turizam

Tajland ukida restrikcije uvedene zbog koronavirusa, otvaraju se noćni klubovi i karaoka barovi

Tajland će dozvoliti otvaranje noćnih klubova i karaoka barova od juna - rekao je u petak visoki dužnosnik, najavljujući ukidanja većinu  ograničenja koja su uvedena zbog pandemije.

 

Noćni život Tajlanda je glavna atrakcija za turiste, ali većina mjesta za zabavu je zatvoreno ili je uveden policijski sat, a neki barovi su bili primorani da se "prekvalifikuju" u restorane kako bi nastavili raditi, prenosi Reuters.

Vlada se nada da će najnovije ublažavanje ograničenja pomoći da se oživi turistički sektor te zemlje jugoistočne Azije, koji je ključni pokretač rasta koji je činio oko 12 posto ekonomije prije pandemije. Tajland ove godine cilja na od pet do 15 miliona posjeta.

- Zabavni prostori, pabovi, saloni za masažu i drugi mogu biti otvoreni do ponoći nakon juna - rekao je Taweesin Visanuyothin, glasnogovornik vladine radne grupe za COVID-19 na konferenciji za novinare, dodajući da osoblje mora biti vakcinisano i testirano svakih sedam dana.

Počevši od 1. juna, Tajland će također ukinuti obavezu da nevakcinisani putnici budu u karantinu. Morat će se ili testirati po dolasku ili pokazati negativan test na COVID-19 prije odlaska.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!