[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/sb-sastanak.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/100x73\/sb-sastanak.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/10\/10\/sb-sastanak.jpg","size":"358.23","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Ekonomija

Svjetska banka finansira rehabilitaciju puteva i željeznica u RS

Ministrica finansija Republike Srpske (RS) Zora Vidović razgovarala je u Banjoj Luci sa delegacijom Svjetske banke,  koju je predvodio šef Kancelarije Svjetske banke za BiH Emanuel Salinas.

Tema sastanka je bila nastavak priprema Programa za rehabilitaciju puteva RS i implementacije Projekta restrukturiranja Željeznica RS.

Cilj spomenutih projekata je poboljšanje operativne efikasnosti i finansijske održivosti saobraćajnog sektora, uz istovremeno promovisanje veće mobilnosti, sigurnosti i pristupačnosti u redovnim i ekstremnim vremenskim uslovima za korisnike saobraćaja u RS, saopćeno je iz entitetskog Ministarstva finansija.

Zahvalivši Svjetskoj banci na iskazanoj podršci ministrica finansija je istakla važnost Programa rehabilitacije puteva.

-Za RS i njene građane je veoma značajno da se uspješno realizuju razvojni projekti ovog tipa. Ulaganje u izgradnju, modernizaciju i rekonstrukciju puteva i putnih objekata će značajno poboljšati kvalitet magistralne i regionalne putne mreže u RS, te dodatno unaprijediti finansijsku održivost sektora puteva -saopćeno je iz Ministarstva finansija RS.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!