[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/l-efa4e3d74c8398ec9dd06dbb71c2ec7d.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/100x73\/l-efa4e3d74c8398ec9dd06dbb71c2ec7d.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/03\/22\/l-efa4e3d74c8398ec9dd06dbb71c2ec7d.png","size":"531.50","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Švedska ministrica evropskih poslova dolazi u službenu posjetu BiH

 Švedska ministrica evropskih poslova Jessika Roswall dolazi u službenu posjetu Bosni i Hercegovini u ponedjeljak, 25. marta. 

Ministrica Roswall će se tom prilikom sastati sa članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine, predsjedavajućom Vijeća ministara BiH Borjanom Krišto i ministrom vanjskih poslova BiH Elmedinom Konakovićem.

U svjetlu odluke Evropskog vijeća da podrži otvaranje pristupnih pregovora sa Bosnom i Hercegovinom, ministrica Roswall je srdačno čestitala institucijama, te je ukazala na potrebu nastavka rada na neophodnim reformama.

- Švedska i u političkom i finansijskom smislu podržava put Bosne i Hercegovine ka Evropskoj uniji. Mi smo jedni od najvećih bilateralnih donatora, a naš sveobuhvatni cilj je pružiti podršku Bosni i Hercegovini u implementaciji evropskih reformi. Vaše mjesto je u evropskoj porodici - istakla je Roswall.

Posjeta ministrice Roswall također će uključivati sastanke sa predstavnicima nevladinog sektora i međunarodne zajednice na kojim će se razgovarati o budućim koracima Bosne i Hercegovine na putu ka priključivanju Evropskoj uniji, najavljeno je iz Ambasade Švedske u BiH.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!