[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/xd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/100x73\/xd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/19\/xd.jpg","size":"88.32","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Šveđani srušili Egipat, četvrtfinale na vidiku

Zbog pojave koronavirusa, rukometaši Švedske nisu stigli u Crnu Goru na meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Možda je to bio samo trik kako bi se tim Glena Solberga na miru pripremio za šampionat svijeta u Egiptu, na kojem selekcija „tri krune” već „vidi” četvrtfinale.

U obračunu za 1. mjesto u grupi G, Šveđani su savladali domaćina 24:23 i prenose maksimalna četiri boda u glavnu fazu. Junak je bio golman Mikael Agefors, koji je u posljednjih 10 sekundi odbranio dva šuta.

Najefikasniji su bili Linus Person sa osam i Hampus Vane sa pet golova, dok su „faraone” predvodili Mohamed Sanad sa osam i Omar Jahija sa šest.

U novoformiranoj grupi 4 Rusija će imati tri boda, a po dva Egipat i Slovenija, koja je danas savladala Bjelorusiju 29:25 (osam pogodaka Blaža Janca, sedam Jura Doleneca). Bivša sovjetska republika kreće sa jednim, a Sjeverna Makedonija bez bodova.

U grupu 3 četiri boda prenijeće Francuska i Portugal. „Eksperti” su jedva savladali Švajcarsku (25:24), dok su Portugalci bili ubjedljivi protiv Alžira (26.19).

Po dva će imati Norveška i Island, nakon pobjeda nad Austrijom (38:29), odnosno Marokom (31:23).

Alžirci i Švajcarci kreću s nule.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!