[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/08\/najava-ekobis21.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/08\/100x73\/najava-ekobis21.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/09\/08\/najava-ekobis21.jpg","size":"119.27","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Okoliš

Sve spremno za 18. Međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2021"

Ovogodišnje 18. izdanje Međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS 2021" trajat će od 9. do 12. septembra. Sve je već spremno za sutrašnje otvaranje u 10.00 sati, s obzirom da su i posljednji izlagači pristigli i popunjavaju svoje izložbene prostore. Sajam će biti održan na Gradskoj otoci u Bihaću, s obzirom da rekonstrukcija sportske dvorane "Luke" nije završena u planiranom vremenu.

- Nažalost, to nam je bio dodatni organizacijski izazov, jer do prije mjesec dana nismo ni razmišljali o ovoj značajno skupljoj varijanti. Ipak, uz pomoć naših partnera uspjeli smo sve pripremiti i ubijeđen sam kako će ovo biti jedno od najbolje organiziranih sajamskih izdanja - izjavio je predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Enes Ružnić.

Tema ovogodišnjeg “EKOBIS-a” je elektromobilnost, tako da će se posebna pažnja usmjeriti na prezentaciju i promociju hibridnih električnih automobila i njihove prednosti u očuvanju okoliša.

- Važno je napomenuti da će sve biti u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, a očekujemo više od 200 izlagača u skoro stotinu izložbenih prostora. Pored domaćih izlagača i partnera, s nama su već skoro i svi gosti iz Slovenije, Hrvatske i Srbije - dodao je Ružnić.

U okviru “EKOBIS-a” bit će organizirani i Sajam turizma “Ekotour”, kao i Sajam obrta i starih zanata.

 - To su novine koje smo željeli realizirati još prošle godine, ali smo bili spriječeni zbog otkazivanja kompletne manifestacije. Ideja je da ove sajmove nekoliko godina organiziramo u okviru našeg “EKOBIS-a”, kako bismo ih vremenom brendirali i omogućili njihovo samostalno održavanje - kazao je predsjednik Privredne komore USK.

Kao i prethodnih godina, međunarodni sajam ekologije u Bihaću podržat će Vlada Unsko-sanskog kantona, kao i Federalna vlada i Grad Bihać.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!