[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/wako-grand-prix-bih-plakat.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/100x73\/wako-grand-prix-bih-plakat.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/27\/wako-grand-prix-bih-plakat.jpg","size":"119.42","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sve spremno za 12. međunarodni Kick boxing kup 'Grand Prix BiH'

Ostala su još dva dana do 12. međunarodnog Kick boxing kupa "Grand Prix BiH" za pionire, kadete, juniore i seniore koji će biti održan u subotu, 29. februara u Kulturno-sportskom centru "Sabit Hadžić" na Ilidži.

Ljubitelji borilačkih vještina imat će priliku da uživaju u borilačkoj manifestaciji koju tradicionalno organizira Kickboxing akademija Ilidža, na čijem čelu je Nermin Bašović, osvajač zlatne medalje na Svjetskom prvenstvu u kick boxu u Parizu 2003. godine i bivši najbolji sportista BiH.

- Turnir raste iz godine u godinu, i sve je teže podizati nivo organizacije u svim segmentima. Organizacija zahtijeva veliki angažman, ali naš tim uz pomoć prijatelja i partnera i ove godine obezbijedio je vrhunsko takmičenje. Sigurni smo da će "Grand Prix BiH" ponovo biti praznik takmičarima i ljubiteljima borilačkih sportova u cijeloj BiH, ali i regionu. Slobodno možemo reći da je naš turnir najbolji u BiH te da smo napravili jedan brend po kojem je Sarajevo postalo poznato među ljubiteljima borilačkih sportova širom Evrope. Delegat takmičenja će biti Salko Zildžić, bivši svjetski i evropski prvak u kick boxu - kaže Nermin Bašović.

Pokrovitelji ovog  sportskog događaja su Ministarstvo kulture i sporta KS, Turistička zajednica KS i Općina Ilidža.

Na "Grand Prixu BiH" očekuje se učešće nekoliko stotina boraca svih uzrasta, a njihov dolazak u glavni grad BiH planiran je za petak, saopćeno je iz Kickboxing akademije Ilidža.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!