[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/04\/df.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/04\/100x73\/df.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/06\/04\/df.jpg","size":"216.76","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Sve se radi da se tenis vrati: Sinsinati Masters i US open u Njujorku

Teniski Sinsinati Masters mogao bi ove godine da se preseli iz savezne države Ohajo u Njujork i da se održi u sedmici prije US Opena, na terenima Nacionalnog teniskog centra "Bili Džin King", na kojima bi u nastavku bio odigran drugi ovogodišnji Grand Slem turnir, javlja "Njujork tajms".

To je predlog Američkog teniskog saveza (USTA) kojim se nastoji pomoći turnirima iz kruga najznačajnijih u Sjevernoj Americi, da se ipak održe, uprkos haosu koji je kreirala pandemija bolesti Covid-19.

Prethodno su organizatori oba turnira izrazili želju da se održe onako kako je planirano originalnim kalendarom, prema kojem je takmičenje u Sinsinatiju trebalo da se završi 23. avgusta, a početak US Open je bio predviđen za 31. avgust.

Prema "Njujork tajmsu", udruživanjem Sinsinatija i US Opena sedmicu za sedmicu i odigravanjem oba turnira na istom mjestu, USTA nastoji da što je moguće više smanji rizik koji donose putovanja za igračice i igrače te sve ostale koji će biti uključeni. O ovom predlogu su obaviješteni ATP i WTA.

Teniski svijet je zaustavljen početkom marta, a turnira neće biti najmanje do početka avgusta.

Teniseri i teniserke su polako počeli da se vraćaju u akciju kroz lokalne turnire, a jedan od njih je "Adria tour", koji organizuje Novak Đoković.

U ovom trenutku trebalo je da se igra Rolan Garos, ali je turnir zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa odložen za jesen.

Prema sadašnjem planu francuski Grend slem bi trebalo da počne samo sedam dana po završetku US Opena, što bi predstavljalo veliki izazov za igračice i igrače po pitanju prilagođavanja na novu podlogu i vremensku razliku.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!