[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/22\/startbih-granica.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/22\/100x73\/startbih-granica.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/05\/22\/startbih-granica.jpg","size":"77.45","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Regija

Sve o prelasku granice i ulasku u Republiku Hrvatsku

Od  21. maja 2020. godine svi strani državljani koji namjeravaju ući u Republiku Hrvatsku, kao i hrvatski državljani koji nemaju prebivalište ili boravište u Republici Hrvatskoj, odgovore na sva pitanja vezana za ulazak u Republiku Hrvatsku mogu saznati na jednom mjestu, stoji na službenoj web stranici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

S obzirom na ograničenja koja su na snazi, zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19, a radi bržeg dobivanja relevantnih informacija, sva najčešća pitanja i odgovori o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku, mogu se naći na ovoj stranici pod kategorijom UZG COVID na glavnoj izborničkoj traci.

Ako svoj odgovor o uvjetima ulaska u Republiku Hrvatsku ne pronađete među najčešćim pitanjima i odgovorima, dostupan je i on-line obrazac za upit putem kojeg  se možete obratiti kako bi dobili konkretan odgovor na svoje pitanje o mogućnosti ulaska.

Navedena stranica i on-line obrazac trenutno su dostupni na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku, a planira se proširivanje i na druge strane jezike.  

Podaci koji se putem obrasca traže od zainteresirane stranke, a sa ciljem davanja konkretnog odgovora su: državljanstvo, ima li reguliran status stranca u RH (odobren boravak), planirani datum dolaska na granični prijelaz, ime graničnog prijelaza na kojem planira ulazak te razlog dolaska u Republiku Hrvatsku.

Adresa [email protected] i dalje ostaje mjesto na koje se zainteresirani korisnici mogu obratiti uz nešto drugačiju proceduru.

Naime, nakon što osoba pošalje upit na navedenu adresu, dobit će automatski odgovor u kojem ju se usmjerava na navedenu stranicu, na kojoj može odabrati jedan od ponuđenih jezika te pronaći odgovor ili nam se obratiti putem on-line obrasca, stoji u informaciji o mogućnostima ulaska u Republiku Hrvatsku. 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!