[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/09\/hanka-paldum1.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/09\/100x73\/hanka-paldum1.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2024\/04\/09\/hanka-paldum1.jpg","size":"61.08","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Kultura

Sve je spremno za bajramski koncert Hanke Paldum u Mostaru,organizatori sretni što dolazi publika svih vjera i nacija iz regiona

Sve je spremno za veliki bajramski koncert u Mostaru koji će sutra uveče sa početkom u 20 sati biti održan u dvorani "Midhad Hujdur Hujka" u Sjevernom logoru, a na kojem će nastupiti prva dama bosanskohercegovačke estrade Hanka Paldum. 

Ovaj muzički događaj će ujedno biti završnica manifestacije “Ramazan u Mostaru”, koju organiziraju Grad Mostar i Centar za kulturu u saradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Mostar i Bošnjačkom zajednicom kulture "Preporod", Kulturnim centrom Mostar- Sjever i Domom kulture Blagaj.

hanka-mostar.jpeg

Kako je ranije najavila, Paldum će u dvorani "Midhad Hujdur Hujka" pjevati nakon trideset godina.

- Nakon duže vremena imat ću ozbiljan koncert u Mostaru koji sam priželjkivala već odavno. Ovo je ozbiljan projekat kojem pristupamo krajnje profesionalno i na bini sa mnom će biti moj veliki orkestar sa pratećim vokalima. Koncert će trajati dva sata, a na repertoaru će se, uz moje najveće hitove, naći sevdalinke i ilahije. Publika očekuje najbolje od mene i moram opravdati njihovo povjerenje – kazala je  Hanka Paldum.

Manifestacija “Ramazan u Mostaru” organizuje se već treću godinu, uz bogat i raznovrstan vjerski i kulturni program. Bajramski koncert je kruna događaja.

- Publika u Mostaru se uželjela pjesama i same Hanke Paldum. Imamo najavljene dolaske iz cijele BiH, ali i iz regiona, Hrvatske, Srbije, Crne Gore. Uistinu smo zadovoljni i sretni da valorizujemo vrijednosti kulture Bošnjaka i Muslimana u Mostaru manifestacijom, te u sklopu ovog bajramskog koncerta imamo još jednu lijepu stvar da nam posjetioci i gosti svih vjera i nacija dolaze u posjetu da zajedno uživamo u pjesmama i bezvremenskoj umjetnosti Hanke Paldum – kaže Haris Nazdraić, koordinator manifestacije “Ramazan u Mostaru”.

Lijep prijem kod mostarske publike nedavno je imao i Eldin Huseinbegović, koji je također održao koncert u punoj dvorani "Midhad Hujdur Hujka".

- Na bajramskom koncertu očekujemo više hiljada posjetilaca. Ovaj događaj je poklon Grada Mostara njegovim građanima i svim posjetiocima koji vole grad Mostar i koji će doći da sa nama obilježe prvi dan Ramazanskog bajrama. Važno je naglasiti da je ulaz besplatan – govori na kraju Nazdraić.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!