[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/vucjak-migranti.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/100x73\/vucjak-migranti.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/09\/19\/vucjak-migranti.jpg","size":"491.54","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Hronika

Sukob migranata u Vučjaku kod Bihaća, ubijen devetnaestogodišnji Pakistanac

Sinoć oko 22 sata i 30 minuta došlo je do incidenta u Privremenom prihvatnom kampu Vučjak kod Bihaća, u kojem je smrtno stradao devetnaestogodišnji državljanin Pakistana.

-U jednom od šatora koji su postavljeni na ovoj lokaciji, došlo je do međusobnog fizičkog obračuna grupa migranata iz Sirije i Pakistana. Upotrijebljeno je i hladno oružje, te je nažalost devetnaestogodišnjak iz Pakistana smrtno stradao. Također, dva lica iz Pakistana starosti 19 i 20 godina zadobila su lakše, odnosno teže tjelesne povrede, te im je u Kantonalnoj bolnici 'Dr. Irfan Ljubijankić' pružena medicinska pomoć - rekao je glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP-a USK) Ale Šiljdedić.

Potvrđeno je i da policija intenzivno traga za počiniocima ovog krivičnog djela, s obzirom da su se oni udaljili s mjesta događaja.

Obavljeni su informativni razgovori s osobama koje su dovedene u prostorije Policijske uprave Bihać i koje se mogu dovesti u vezu s krivičnim djelom, međutim istražne radnje su u toku.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!