[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/xd.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/100x73\/xd.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/02\/23\/xd.jpg","size":"67.79","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Suares: U Barsi su mi rekli da ne mogu više da igram na visokom nivou

Prvi put od odlaska iz Barselone, Luis Suares je otvoreno progovorio o detaljima rastanka prošlog ljeta.

Urugvajac je na kraju prošle sezone napustio Barselonu i prešao u Atletiko Madrid, gdje igra na vrhunskom nivou. Ove sezone je u La Ligi postigao 16 golova i jedan je od najzaslužnijih što ekipa zauzima prvo mjesto u ligi.

"Ono što mi je zaista zasmetalo bilo je to kada su mi rekli da sam ostario i da više ne mogu da igram na visokom nivou. Da ne bih bio na visini zadatka da predvodim sjajan tim. To mi se nije svidjelo. Razumio bih da nisam tri ili četiri sezone ništa donosio klubu, ali svake godine u Barseloni postizao sam više od 20 golova. Imao sam dobru statistiku, odmah iza Mesija", kazao je Suares.

Kaže da nije lako igrati u Barseloni.

"Danas vidimo da nije lako igrati u Barsi. Mnogi igrači koje su doveli nisu pokazali nivo koji se od njih očekivao. Ja sam šest godina igrao u Barseloni održavajući nivo i ispunjavajući ono što se od mene očekivalo. U Barseloni su se okolnosti promijenile, bile su potrebne promjene i ja sam to prihvatio. Samo mi je smetao način na koji je to urađeno. Mislim da sam zaslužio malo poštovanja", rekao je Suares u intervjuu za Frans Fudbal.

 Bilo je jasno da Barsa više ne računa na njega. Tada se pojavio Atletiko...

"Bila je to odluka koju nisam mogao da spriječim. Osjećao sam se kao da na mene više ne računaju, pa sam s ponosom rekao sebi da ću i dalje pokazivati koliko vriujedim. Zbog toga mi se ideja oko odlaska u Atletiko svidjela, s obzirom da je u pitanju ambiciozan klub".

Blista u dresu "kolćonerosa".

"Jedna od mojih motivacija bila je mogućnost da pokažem da još uvijek može da se računa na mene. To je stvar samopoštovanja. Posle svih ovih godina u Barseloni, želio sam da dokažem da i dalje mogu biti koristan na najvišem", poručio je Suares.

izvor:vijesti.me

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!