[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/04\/glas-javnosti-1.png","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/04\/100x73\/glas-javnosti-1.png","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2021\/01\/04\/glas-javnosti-1.png","size":"383.10","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Život / Glas javnosti

Start za Glas javnosti: Nije sve do novinara, nešto je i do VAS

Doc. Dr. Sci Rusmir Arslanagić, primarijus ORL i predsjednik društva ORL i cervikofacijalnih hirurga u FBIH jedan je od doktora koji su u proteklom periodu dobili otkaz na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) iako je imao dijagnosticiran maligni karcinom štitne žlijezde.

Njegovu potresnu priču je online magazin Startbih.ba objavio sredinom ljeta u okviru svoje rubrike Glas javnosti.

Redakciji Starta se javio i Teslićanin Mirza Odžaković (23) , elektrotehničar, fitness trener i majstor borilačkih vještina. Pisao o je prevarama putem interneta, kako je i sam bio žrtva tih prevara, upozorio građane.

Ovo je samo dio priča, dio reakcija javnosti objavljenih u okviru pomenute rubrike. Zašto je važno ovo istaći?

Novinari su tu zbog interesa javnosti. To je jedina adresa svih medija i svih novinara. Ali nije sve ni do novinara, nešto je i do javnosti.

O tome za Start govori Boro Kontić , direktor Mediacentra:

“Svugdje u svijetu kada jedna velika medijska kuća objavi jednu veliku priču, sve ostale medijske kuće počinju da koriste tu priču, i oni se sa njom bave. I odjedanput, imate udare sa svih strana i, javnost mora da reaguje. I onda je potpuno jasno da kad u Švedskoj ministar ubaci zvaničnu karticu od ministarstva i za to kupi šampon od par eura da nakon toga gubi posao jer je to nespojivo sa javnom funkcijom. Kod nas je to sasvim normalno, da predsjednik jednog entiteta da svom sinu od 18 godina, preko banke koju kontroliše, kredit od 3 miliona da se bavi poljoprivredom, iako se nikad prije toga nije bavio poljoprivredom. I da to prođe i ne postoji kao činjenica. Prema tome, nije sve do novinara, nešto je i do javnosti.

Zato, poruka iz redakcije online magazina Start BiH

IMATE LI VI SVOJU PRIČU? JAVITE SE NA NAŠU FACEBOOK STRANICU.

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!