[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/030119-stanivukovic.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/100x73\/030119-stanivukovic.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/01\/22\/030119-stanivukovic.jpg","size":"348.17","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Vijesti / Bosna i Hercegovina

Stanivuković: Krivična prijavu protiv Pavlovića zbog ugrožavanja bezbjednosti

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) Draško Stanivuković podnijet će sutra krivičnu prijavu protiv Vojina Pavlovića, predsjednika Udruženja građana "Istočna alternativa", zbog, kako je saopćeno, krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

Predsjednik Udruženja “Istočna alternativa” Vojin Pavlović je na mitingu boračkih nevladnih organizacija u Banjoj Luci u decembru prošle godine u Banjoj Luci poručio Stanivukoviću da ne dolazi u Srebrenicu i Bratunac.

Pavlović je tada ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču reka da je "bio blag prema Stanivukoviću i da mu je “trebao nabiti govornicu na glavu, da ga ne gledamo“.

- Zbog toga što je kontraprotestom nasilje ozvaničeno u Republici Srpskoj, onakve prijetnje su dobile javnu podršku vladajućih. Najviši zvaničnici Republike Srpske su na sve te uvrede i prijetnje aplaudirali i likovali. Na taj način čitav jedan dio društva praveći nepoželjnim u Republici Srpskoj, odlučujući ko smije, a ko ne smije doćio u neki dio naše zemlje - rekao je Stanivuković.

Najavio je da će sutra pozvati građane na mirni skup u Bratuncu, koji će biti održano u subotu.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!