[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/fna-112992.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/100x73\/fna-112992.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2019\/11\/19\/fna-112992.jpg","size":"378.24","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Sport

Stanić: Podigli smo igru, imamo pravo na optimizam

Nakon sedam uzastopnih poraza u regionalnoj ABA 2 ligi, košarkaši Sparsa sutra će na domaćem terenu pokušati prekinuti taj negativni niz i protiv ekipe beogradskog Dynamica upisati prvu ovosezonsku pobjedu u okviru međunarodnih takmičenja. 

Iako sezona nije počela kako su priželjkivali, u taboru Sparsa ipak vlada optimizam, jer, kako je kazao na današnjoj konferenciji za medije pomoćni trener ekipe Srđan Stanić, ekipa je napredovala u gotovo svim segmenitma igre i samo je pitanje vremena kada će sarajevski klub početi pobjeđivati. 

- Odigrali smo dobar meč protiv Širokog u domaćem prvenstvu i uprkos porazu vjerujem da imamo pravo na optimizam. Vodili smo 39 minuta i kontrolisali meč, ali u posljednjim minutama smo trebali odigrati bolje i pametnije. Ekipa Dynamica igra sličnu košarku kao Široki, s nižom petorkom i agresivnom igrom, tako da vjerujem da ćemo im se znati suprotstaviti - izjavio je Stanić. 

Prvotimac Sparsa Sandi Grubelić naglašava da je ekipa podigla formu, ali ističe da igrači u finalnim trenucima utakmice trebaju biti koncentrisaniji. 

- Vjerujem da će i taj segment doći s vremenom. Najvažnije je da smo podigli formu, primjetna je razlika u našoj igri. Protiv Dynamica je važna utakmica, bit će teško, ali očekujemo pobjedu - rekao je Grubelić. 

Dodaje da porazi Sparsa u posljednjim trenucima utakmice teško padaju igračima, ali stručni štab ekipe radi odličan posao na dizanju morala i pripremi za naredne mečeve.  

Utakmica između Sparsa i Dynamica će biti odigrana sutra u 18 sati u dvorani "Novo Sarajevo".

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!