[{"img":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/030919-stanic-sds.jpg","thumb":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/100x73\/030919-stanic-sds.jpg","full":"https:\/\/cdn.startbih.ba\/articles\/2020\/02\/14\/030919-stanic-sds.jpg","size":"53.13","dimensions":{"width":1170,"height":580}}]
Politika / Bosna i Hercegovina

Stanić: Dodik svaki sat mijenja mišljenje, vidjet ćemo kako ćemo glasati

Šef Kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić izjavio je danas da će poslanici te stranke u Narodnoj skupštini RS-a, zavisno od predloženih zaključaka, odlučit će kako će glasati, 17.februara, na posebnoj sjednici entitetskog parlamenta o odlukama Ustavnog suda BiH.


Ipak, najavljuje, da će poštovati svaku odluku Narodne skupštine. 


Stanić je rekao novinarima da lider SNSD-a Milorad Dodik “svaki sat vremena mijenja stavove” te da u SDS-u ne žele da posebno zasjedanje 17.februara liči na prethodnu sjednicu, na kojoj je, kaže, došlo i do tuče.

 
-Odluka Ustavnog suda BiH je nepotrebna i posljedica je ping-pong igre između SDA i SNSD-a. Te dvije stranke se jedine obraćaju Ustavnom sudu BiH i obavezno to čine u izbornim godinama kako bi na svojoj lošoj vladavini, obezbijedili još koju godinu da produže mandat – ustvrdio je Stanić.


Upozorio je da će RS biti devastirana ako vlast nastavi s potpisivanjem Programa reformi i ulaskom u NATO.

 
-Kada neko osjeti da si slab, preduzima druge mehanizme da vas oslabi. Političari na vlasti u RS su ucjenjeni, u kriminalu do guše i imaju mogućnost da slušaju ili da idu u zatvor. Dok ne odu s vlasti, RS će biti u problemima- dodao je. 


Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na zahtjev predsjednice RS Željke Cvijanović u vezi s odlukama Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, bit će održana 17.februara, u 15 sati, u Banjoj Luci.

 Cvijanović je za sjednicu predložila samo jednu tačku koja je naslovljena kao: „Informacija u vezi antidejtonskog djelovanja Ustavnog suda BiH“.

 

Podijelite ovaj članak!

Komentara: 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije StartBiH.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Morate biti prijavljeni kako bi ostavili komentar.

  • Trenutno nema komentara, budi prvi da ostaviš svoj komentar ili mišljenje!